Index  Ondersteuning  Certificeren

Certificeren

De kwaliteit van componenten en systemen kan worden aangetoond met (product) certificaten. Bij brandbeveiligingssystemen kan en mag niets aan het toeval overgelaten worden. Daarom mogen hierbij alleen kwalitatieve componenten toegepast worden en moet het totale systeem zelf ook over een kwaliteit certificaat beschikken. De kwaliteit van de componenten kan aangetoond worden met product certificaten van (internationaal) erkende en onafhankelijke laboratoria. De kwaliteit van het totale systeem dient aangetoond worden met een (nationaal) certificaat. Dit dient uitgegeven te worden door het bedrijf dat (eind) verantwoordelijk is voor het systeem en daartoe bevoegd / erkend is.
 
Met een product certificaat van de toegepaste componenten wordt aangetoond dat het product voldoet aan de gestelde eisen van kwaliteit en compatibiliteit.  
mcs maakt enkel en alleen gebruik van gerenommeerde internationale fabricaten, die daarnaast kwalitatief goed aangeschreven producten leveren. Daarom beschikt mcs enkel en alleen over componenten die steeds voldoen aan de laatste stand en mogelijkheden van de nieuwste technieken en de geldende wet- en regelgeving. Hierdoor bent u altijd verzekerd van kwalitatieve producten die over de benodigde beschikken.
 
Op het gebied van branddetectie is mcs al sedert jaren een, conform de regeling brandmeldsystemen, door het NCP erkend branddetectiebedrijf. Hierdoor wordt aangetoond dat mcs over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om kwalitatieve branddetectie systemen te leveren. Binnen mcs worden alle stappen tot het realiseren van branddetectie projecten dan ook volgens de procedures van het kwaliteitshandboek uitgevoerd. Dit geldt voor zowel te certificeren systemen als ook voor systemen die niet gecertificeerd hoeven te worden.
 
Op het gebied van natuurlijk brandventilatie is mcs een pionier op de Nederlandse markt. Zeker als het gaat om certificeren conform de Europese norm EN 12101. mcs beschikt hiertoe over gecertificeerde profielen van internationaal gerenommeerde systeemhuizen. De kwaliteit is hierbij gewaarborgd doordat mcs onder auspiciën staat van het internationaal hoog aangeschreven Duits VdS. Fabrikanten van natuurlijke brandventilatie ramen die met mcs samenwerken hebben hierdoor de mogelijkheden om conform EN 12101 gecertificeerde systemen te leveren. Dit zonder dat zij zelf gecertificeerd zijn en grote investeringen moeten doen. mcs heeft voor deze fabrikanten dus grote toegevoegde waarde.
 
Bij mcs bent u aan het juiste adres voor certificering in de breedste zin van het woord. Hierdoor bent u steeds verzekerd van de juiste en vereiste certificaten en dus de noodzakelijke kwaliteit voor uw brandbeveiligingssysteem