Index  Brandventilatie  Alarm- en Signaalgevers

Brandventilatie alarm- en signaal gevers

De alarm gevers zijn de opnemers van het brandventilatiesysteem. Deze geven de commando’s aan de centrale tot het openen of juist sluiten van de brandventilatie openingen. Deze alarm gevers kunnen automatisch werken zoals rook- of temperatuurmelders. Maar ook handbediende RWA nooddrukknoppen behoren tot deze categorie. Daarbij zijn de nooddrukknoppen vaak ook signaalgevers, omdat deze ook de status van het systeem weergeven.
 
Daarnaast kunnen er ook nog aanvullend signaalgevers op het brandventilatie systeem aangesloten worden. De signaalgevers hebben tot doel de status van het systeem weer te geven en/of de omgeving (intern of extern) te informeren.
 
Het leveringsprogramma van mcs beschikt over meerdere mogelijkheden. Daarnaast is bij mcs ruime kennis en ervaring aanwezig betreffende de technische mogelijkheden en oplossingen voor alarm- en signaal gevers. Hierdoor kan mcs u altijd van een op uw situatie afgestemd advies en product voorzien.
 
Op het gebied van brandventilatie heeft mcs meerdere mogelijkheden, waardoor een keuze gemaakt kan worden uit de volgende type alarm- en signaal gevers:
  • Handbediende alarmgevers
  • Automatische alarmgevers
  • Signaal gevers