w

mcs Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief in webbrowser

 
Hierbij presenteren wij u de nieuwsbrief van michielse control systems B.V. "de effectieve schakel naar brandbeveiliging".

Om onze relaties zo goed mogelijk van diest te zijn heeft michielse control systems B.V. het afgelopen jaar haar prijzen niet verhoogd, sterker nog enkele prijzen zijn zelfs verlaagd. Door de prijssteigingen van onze fabrikanten zijn wij echter genoodzaakt om onze prijzen voor 2013 aan te passen.

Met ingang van 1 januari 2013 zullen wij onze prijzen met gemiddeld 3% verhogen. Met het uitkomen van deze nieuwe prijslijst, zullen alle eerder uitgebrachte prijslijsten automatisch vervallen.

U kunt deze prijslijst vanaf 1 januari ook uit ons kennis centrum op www.mcsgroep.nl downloaden. Heeft u nog geen inlog code voor het kennis centrum kunt u daartoe een verzoek indienen bij Marc Janssen.


Nieuwe reeks optische- en akoestische alarmgevers.

Na vele jaren een toonaangevend beeld te zijn geweest in conventionele brandmeld-ontruimingsalarm systemen wordt op dit moment de zo vertrouwde Banshee-MT sirene opgevolgd door een nieuwe generatie. Daarnaast heeft de afgelopen tijd de adresseerbare sirene en flitslampen uit de AVAX reeeks van Notifier het toneel verlaten voor een compleet nieuwe generatie adresseerbare alarmgevers.

Conventionel alarmgevers.
Door de hoog opgelopen productie kosten van de Banshee-MT sirene heeft de producent de afgelopen tijd veel tijd geinvesteerd om een nieuw model te ontwikkelen wat nog wel concurrerend geproduceerd kan worden. Het resultat hiervan is de nieuwe Banshee-Excel sirene die inmiddels alle beproevingen en certificaat testen heeft doorstaan. De Banshee-Excel komt wat de specificaties betreft volledig overeen met de Banshee-MT en in combinatie met de geintegreerde flitslamp zijn er extra mogelijkheden toegevoegd. Voor wat betreft de standaard uitvoeringen is de Banshee-MT niet meer leverbaar. De uitvoeringen met ingebouwde isolator voor ons ringleiding systeem, moeten nog aanvullende testen ondergaan ten behoeve van de NEN-EN 54-17, waardoor we voor deze uitvoering nog gebruik kunnen maken van de Banshee-MT modellen. Deze zullen in de komende tijd ook vervangen worden door de Banshee-Excel modellen reeks.

Adresseerbare alarmgevers.
Door het uitkomen en volledig integreren van het digitale protocol bij intelligente adresseerbare Notifier systemen, waren ook de optische- en akkoestische alarmgevers uit de AVAX-reeks aan vernieuwing toe. Hetgeen op basis van de ervaringen uit de afgelopen jaren, ertoe heeft geleid dat er een compleet nieuwe serie ontwikkeld is. Naast het implementeren van het digitale OPA protocol beschikken de nieuwe OPALTM AV-reeks alarmgevers over enkele innovatieve kenmerken en kunnen nog steeds in bestaande CLIP en AP protocol installaties gebruikt worden. Zo maken ze gebruik van de verbeterde en inmiddels bestaande standaard B501AP montagevoet die ook wordt gebruikt voor de automatische melders. Deze nieuwe reeks alamrgevers verbruiken minder (alarm) stroom en hebben een verbeterde uitstroom en spreiding van zowel geluid als ook licht opbrengst.

Deze reeks is CPD gekeurd conform de EN54 en omvat sirenes, flitslampen en combinaties voor zowel wandmontage als ook onderbouw voor onder automatische melders. Deze nieuwe reeks is per direct leverbaar en wordt reeds uitgeleverd.

Voor vragen over de mogelijkheden en beste oplossingen op het gebied van optische- en akkoestische alarmgevers, neemt u het beste contact met ons op. 


Wist u dat...

-  het einde van het jaar 2012 al weer in zicht is,
-  we tijdens kerst en nieuwjaar een beperkte bezetting hebben,
-  we tijdens deze dagen beperkt telefonisch bereikbaar zijn,
-  er in week 52 geen (reguliere) leveringen plaats zullen vinden,
-  de levertermijnen daardoor wat langer zijn dan u van ons gewent bent,
-  wij u via deze weg prettige feestdagen toewensen,
-  we met ingang van 1 januari 2013 een nieuwe prijzen hanteren,
-  deze prijslijst vanaf 1 januari 2013 in ons kennis centrum beschikbaar is,
-  deze ook als gedrukt exemplaar verkrijgbaar is,
-  u hiervoor per mail een verzoek kunt indienen,
-  de data in 2013 voor de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie bekend zijn,
-  u hiervoor het inschrijfformulier van onze website kunt downloaden,
-  we u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen in het afgelopen jaar,
-  we u graag vanaf 3 januari 2013 weer van dienst zijn.


Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Beantwoorden is niet mogelijk.
Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.