w

mcs Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief in webbrowser

 
Geachte _voornaam_ _achternaam_


Hierbij presenteren wij u de nieuwsbrief van michielse control systems B.V., “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.

Omdat u een reguliere relatie van ons bent hebben we u mailadres in ons systeem opgenomen en ontvang u automatisch onze nieuwsbrieven. Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van onze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging, kunt u zich via de link onder aan de nieuwsbrief afmelden.

In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod:

        -  Analoge melders met geintegreerde isolatoren
        -  Wijzigingen als gevolgd van de CPD keur


Analoge melders met geintegreerde isolatoren

Alle analoge melders standaard voorzien van isolator en in puur wit!

Ter vereenvoudiging van de producten reeks en een aantal andere (installatie) voordelen als ook (mede) op verzoek van de markt, zijn er diverse wijzigingen in de Notifier adresseerbare veld componenten aangekondigd.

Op een adresseerbare lus mag een mix van verschillende elementen (automatische melders, handbrandmelders, sirenes, flitslampen, in- en uitgang modules, etc.) worden toegepast, mits er voldaan wordt aan een aantal voorschriften. Het belangrijkste voorschriften hierbij is:

Dat een enkelvoudige fout geen invloed mag hebben op;
      Elementen van een andere soort;
        Elementen in een andere groep / zone / compartiment;

Aan dit voorschrift kan voldaan worden door op de juiste plaatsen isolatoren op te nemen.

De handbrandmelders, sirenes en flitslampen zijn al geruime leverbaar met- en zonder isolator en de automatische melders inmiddels ook al weer ruim 1 jaar. Daartegen zijn de modules uit de 700-serie standaard voorzien van isolatoren.

De belangrijkste wijziging betreft de analoge OPAL-serie automatische brandmelders. Alle brandmelders zullen in de toekomst voortaan standaard en alleen geleverd worden met een ingebouwde isolator.

Daarnaast zullen de handbrandmelders, sirenes en flitslampen zonder isolator uit het programma verdwijnen.

Enkele voordelen op een rijtje:
          ♦  Beperkte reguliere en service voorraad;
          ♦  Vereenvoudigde projectering, inkoop, installatie en onderhoud;
          ♦  Maximaal enkel uitval van het betreffende element;
          ♦  Geavanceerde functionaliteit en snel opsporen van fouten;

Daarnaast zullen alle automatische melders en bijbehorende sokkels in de toekomst standaard geleverd gaan worden in de kleur puur wit. Waarbij afwijkende kleuren (Ivoor en Zwart) op speciale bestelling beschikbaar blijven.

Al het voren gaande is echter met uitzondering van de SMART 4 en Vieuw melders. Deze  melders beschikken nog niet over het OPAL protocol, zijn nog niet voorzien van een geïntegreerde isolator en de Vieuw melders zijn nog niet in puur wit leverbaar.

Alle hiervoor vermelde wijzigingen gaan in op het moment van einde reguliere voorraad en uitkomen van betreffende componenten.

Neem contact op met mcs over aanvullende informatie betreffende de vermelde wijzigingen, prijzen, of andere producten of direct uw orders voor hedendaagse brandbeveiligingsapparatuur te plaatsen bij “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.Wijzigingen als gevolg van de CPD keur


Wijzigingen in het leveringsprogramma van mcs als gevolg van de CPD keur!

Door de vereiste CPD keur op brandmeldapparatuur, zijn er een aantal wijzigingen in het leveringsprogramma van mcs doorgevoerd op het gebied van de gevoerde Notifier brandmeldproducten.

De eis tot het hebben van een CPD (Construction Products Directives) keur is een Europese richtlijn die stap voor stap op alle geproduceerde producten wordt ingevoerd. De CPD geven o.a. richtlijnen voor de inrichting van het fabricage proces, de wijze van produceren en het gebruik van milieu belastende materialen. Vanaf het moment dat voor een bepaald product de eis tot het hebben van een CPD keur van kracht is, mogen fabrikanten die betreffende producten niet anders meer dan conform de CPD richtlijnen produceren.

Daarnaast moet het betreffende branddetectie product uiteraard voldoen aan de (indien aanwezig) geldende NEN EN54 productnorm. Het voldoen aan beide eisen kan in één product certificaat opgenomen zijn en daarmee aangetoond worden.

Omdat zowel mcs als ook haar leveranciers zich steeds conformeren aan de geldende eisen en richtlijnen, zijn er als gevolg hiervan in het leveringsprogramma brandmeldcentrales en andere apparatuur een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn bepaalde producten niet langer leverbaar / vervangen door andere (reeds bestaande) producten en hebben weer andere producten wijzigingen ondergaan om aan de betreffende CPD richtlijnen te voldoen.

Zie onderstaand overzicht voor alle doorgevoerde wijzigingen:
   De hierdoor vervalen producten zijn:
      √  NF30-MULTI-MX brandmeldcentrale;
      √  NF30-CAB-B1 en CAB-C2 brandmeldcentrales;
      √  Alle NF2000 brandmeldcentrales en sprinklermeldcentrales;
      √  MULTI-MX adresseerbare in- en uitgangen kaart;
      √  HPX-751E Analoge optische FILTREX melder en bijbehorende sokkel;

Inmiddels is de NF2002-CAB-B1 (2 lussen analoge brandmeldcentrale) voorzien van CPD keur weer opgenomen in het leveringsprogramma.

Gewijzigde producten:
          •   NFS 2-8-serie brandmeldcentrales;
          •   NF30-CAB-A1 brandmeldcentrale;
          •   NF50-serie brandmeldcentrales;
          •   NF3000-serie brandmeld- en sprinklermeldcentrales;

Voor alle vervangende en nieuwe centrales verwijzen wij u graag naar het producten overzicht / de prijslijst van mcs.

Als gevolg van de CPD keur is de firmware in de NF30/50- en NF3000-serie centrales gewijzigd, waardoor er tevens nieuwe programmeersoftware verschenen is.

De actuele versies van de programmeersoftware zijn:
     —   V 2.75a voor de NF30/50-serie brandmeldcentrales;
     —   V 2.19c voor de NF3000-serie brandmeld- en sprinklermeldcentrales;

Neem contact op met mcs over gewijzigde prijzen, informatie over CPD gekeurde brandmeldapparatuur of andere producten op te vragen of direct uw orders voor gekeurde brandbeveiligingsapparatuur te plaatsen bij “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.


Wist u dat ..


> Op 19 april de volgende cursus Beheerder Brandmeldinstallaties gegeven wordt;
> De kosten voor deze cursus € 250,00 bedragen inclusief, starterskit, lesmateriaal, certificaat en een kleine lunch;
> Er voor deze cursus nog enkele plaatsen beschikbaar zijn;
> Martien en Marc beiden een cursus ontwerpen noodverlichting gevolgd hebben;
> Ze beide het examen met goed gevolg hebben afgelegd;
> Zij dus Projecteringsdeskundige Noodverlichting zijn;
> U ook bij mcs terecht kunt voor: Noodverlichting;
> Dit voor nieuwe maar ook bestaande installatie is;
> Door onze leerling technicus wij inmiddels een erkend leerbedrijf geworden zijn; Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Beantwoorden is niet mogelijk.
Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.