w

mcs Nieuwsbrief 2009-01

Nieuwsbrief in webbrowser

 

Geachte _voornaam_ _achternaam_

Met enigszins gepaste trots presenteren wij u hierbij de eerste nieuwsbrief van michielse control systems, “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.

De opzet is om telkens als er nieuwe zaken te melden zijn u hierover te informeren middels onze nieuwsbrief.

Omdat u een reguliere relatie van ons bent hebben we u mailadres in ons systeem opgenomen en ontvang u automatisch onze nieuwsbrieven. Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van onze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging, kunt u zich via de link onder aan de nieuwsbrief afmelden.

In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod:

        -  mcs Erkend PvE opsteller
        -  Nieuwe serie analoge melders
        -  Nieuwe serie nooddrukknoppen
        -  Nieuwe serie tandheugelmotorenmcs Erkend PvE opsteller


Erkend PvE-Opsteller Brandmeldinstallaties.


Sinds oktober 2009 is mcs een NCP erkend PvE-Opsteller Brandmeldinstallaties. Door deze erkenning is mcs gerechtigd om conform de Regeling Brandmeldinstallaties 2002 van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) alle soorten Programma’s van Eisen (PvE’s) voor brandmeldinstallaties op te stellen.

Het PvE is het uitgangspunten document voor het realiseren van een brandmeld- ontruimingsalarmsysteem. Hierin worden de aan het systeem te stellen eisen vastgelegd, als ook de basis voor het ontwerp, de aanleg, het beheer en het onderhoud.

Het Programma van Eisen is tevens de eerste en noodzakelijke stap om te komen tot een gecertificeerde brandmeldinstallatie. Verder is het PvE een uitgelezen document voor het opstellen en aanvragen van vergelijkbare offertes bij (erkende) installateurs en/of branddetectiebedrijven.

Door deze verworven erkenning is mcs uw partner bij uitstek voor inventarisatie, analyse, advisering en het opstellen van het Programma van Eisen.

Naast de behaalde erkenning beschikt mcs al jaren over de erkenningen voor Installatiebedrijf, Onderhoudsbedrijf en Projecteringsbedrijf en is mcs een erkend Branddetectiebedrijf. Hierdoor kan mcs ook uw complete partner en effectieve schakel naar brandbeveiliging zijn als het gaat om het ontwerpen (projecteren), begeleiden, opleveren / certificeren en onderhouden van uw brandmeld- ontruimingsalarmsysteem.

De erkenningen van NCP Certificatie B.V. zijn een bewijs van deskundigheid en een garantie voor de kwaliteit van het te leveren werk. Om dit te waarborgen wordt mcs jaarlijks ge-audit en worden zowel haar kwaliteitssysteem / werkprocedures als ook de gerealiseerde projecten onderworpen aan een kwaliteitsonderzoek conform de Regeling Brandmeldinstallaties 2002.

U kon al bij mcs terecht voor de realisatie van uw brandmeld- ontruimingsalarmsysteem, maar is dat nu dus ook voor het opstellen van het Programma van Eisen voor u.

Neem contact op met mcs om uw vragen of verzoeken tot aanvullende informatie voor te leggen aan “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.Nieuwe serie analoge melders


De nieuwe serie Advanced Protocol brandmelders van Notifier.


Notifier, huisleverancier van mcs voor branddetectie componenten, brengt een compleet nieuwe lijn automatische brandmelders voor intelligente brandmeldsystemen uit.

De OPAL-serie brandmelders zijn milieu vriendelijk en voldoen aan hiervoor geldende  richtlijnen. Hierdoor zijn ze na hun levensduur minimaal milieu belastend en mogen met recht “groene” detectoren genoemd worden.

De brandmelders uit de OPAL serie zijn leverbaar in de kleuren helder wit, crème (ivoor) en zwart. Daarnaast is elke melder leverbaar met of zonder geïntegreerde isolator. Hierdoor zijn geen isolatorsokkels meer nodig en kan tijdens en na installatie op eenvoudige wijze de plaats van isolatoren bepaald worden. Ook bij toekomstige wijzigingen kan, door simpelweg melders te verwisselen of te vervangen, het systeem zeer snel en eenvoudig aan de nieuwe situatie aangepast worden. Tevens zijn de melders voorzien van 2 stuks 3 kleuren (groen, rood en geel) status indicatie led’s. Hierdoor is over 360o zicht op de alarmindicator en hoeft bij installatie geen rekening gehouden te worden met de positie van de alarmled.

De OPAL serie melders zijn voorzien van een modern nieuw design en nieuwe adressering mogelijkheden. Zowel de adressering als ook de nieuwe ingebouwde technieken zijn reeds voorbereid op het (later) nieuw uit te komen advanced digitale communicatie protocol. Deze nieuwe melders zijn mechanisch en elektrisch volledig downwards compatibel, en beschikken derhalve ook nog over het klassieke analoge communicatie protocol.

Door het uitkomen van de OPAL serie analoge melders, zullen deze vanaf januari 2010 de oude melders vervangen.

mcs Beschikte al over een zeer uitgebreide range intelligente brandmelders, maar met het uitkomen van de OPAL serie brandmelders van Notifier is het leveringsprogramma reeds nu volledig voorbereid op de nog uit te komen nieuwe technieken voor intelligente branddetectie.

Neem contact op met mcs om aanvullende informatie over deze melders op te vragen of direct uw orders voor deze melders te plaatsen bij “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.Nieuwe serie nooddrukknoppen


Nieuwe serie nooddrukknoppen van D+H Mechatronic AG.


D+H Mechatronic AG de huis leverancier van mcs voor brand- en natuurlijke ventilatie componenten en systemen, brengt een compleet nieuwe lijn nooddrukknoppen met en zonder geïntegreerde ventilatieschakelaar uit.

Deze nieuwe serie nooddrukknoppen RT 45 en RT 45-LT genaamd, zullende de huidige RT 42 en RT 43 serie nooddrukknoppen gaan vervangen.

De nieuwe RT 45 serie heeft een volledig nieuw elegant design en is ondergebracht in een robuuste   aluminium behuizing. De RT 45 serie is leverbaar in 5 verschillende kleuren, met of juist zonder een geïntegreerde ventilatie schakelaar en geschikt voor opbouw- of inbouw montage. Tevens zijn deze nooddrukknoppen (in de oranje uitvoering) erkend conform de Europese norm EN12101-9.

De RT 45 nooddrukknoppen zijn tevens uitgerust met diverse systeem status leds, om de toestand van het brandventilatie systeem weer te geven. Hierdoor is snel en in een oogopslag de complete systeemstatus af te lezen. De condities die weergegeven worden zijn “alarm”, “storing” en “OK”, waardoor een snellere en doelgerichtere actie uitgevoerd kan worden.

Door de modulaire opbouw kan de RT 45 nooddrukknop achteraf omgebouwd worden naar een nooddrukknop met geïntegreerde ventilatieschakelaar. Hierdoor is handmatige bediening voor dagelijkse ventilatie mogelijk. Tevens beschikt de geïntegreerde ventilatie schakelaar over een blauw “open stand” led.

De highlights van de RT 45 en RT 45-LT op een rij:

          -  Elegant design,
          -  Uitgebreide functionaliteit,
          -  Flexibel toepasbaar,
          -  Moeilijk brandbare behuizing,
          -  5 verschillende kleuren,
          -  Robuuste aluminium uitvoering,
          -  Inbouw en opbouw versies beschikbaar,
          -  Modulaire opbouw,
          -  Conform EN12101-9 en VdS 2592 (oranje kleur).

Met het uitkomen van de RT 45 serie zal de oude serie nooddrukknoppen met ingang van januari 2010 niet meer leverbaar zijn.

Neem contact op met mcs om aanvullende informatie over de RT 45 serie nooddrukknoppen op te vragen of direct uw orders voor deze nooddrukknoppen te plaatsen bij “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.Nieuwe serie tandheugelmotoren


De nieuwe serie tandheugel motoren van D+H Mechatronic AG.


D+H Mechatronic AG brengt een nieuwe lijn tandheugel motoren met ingebouwde PLP techniek uit.

De nieuwe serie motoren zijn inzetbaar voor brandventilatie openingen die geschikt moeten zijn voor systemen die conform de EN 12101-2 geproduceerd moeten worden. Tevens zijn ze ook nog steeds inzetbaar voor (dagelijkse) natuurlijke ventilatie systemen.

Deze bijzonder stille tandheugel motoren zijn niet alleen van een nieuw design voorzien, maar beschikken ook over diverse nieuwe technieken. Zo zijn deze tandheugel motoren uitgevoerd met speciaal ontwikkelde microprocessor gestuurde elektronica. Deze nieuwe elektronica bevat zogenaamde PLP (Power Line Programming) technieken. Dit betekend dat door middel van programmering met externe software, diverse instellingen op de individuele motoren mogelijk is.

Ook hebben deze nieuwe motoren standaard een zo genaamde “High Speed” functie. Hierdoor zullen de motoren, aangesloten op een brandventilatie centrale van D+H Mechatronic AG, in alarm stand een dubbele snelheid hebben.

Vanaf januari 2010 zullen standaard de nieuwe serie tandheugel motoren geleverd gaan worden.

mcs beschikte al over een zeer uitgebreid gamma met diverse motoren, maar met het uitkomen van de nieuwe serie tandheugel motoren met geïntegreerde PLP techniek, is het leveringsprogramma completer dan ooit.

Neem contact op met mcs om aanvullende informatie over deze motoren op te vragen of direct uw orders voor deze motoren te plaatsen bij “De effectieve schakel naar brandbeveiliging”.


Wist u dat..


> Het einde van het jaar inmiddels echt in zicht is,
> Wij in de weken 52 en 53 (telefonisch) beperkt bereikbaar zullen zijn,
> In deze weken geen (reguliere) leveringen zullen plaatsvinden,
> Wij u via deze weg prettige feestdagen toewensen,
> mcs het crisisjaar 2009 goed heeft doorstaan,
> Wij al onze klanten dankbaar zijn voor het in ons gestelde vertrouwen,
> Wij vanaf 04 januari 2010 weer volledig tot uw beschikking staan,
> Leon Barten besloten heeft ons te verlaten,
> Met ingang van 2010 geen lid meer is van het team van mcs,
> Margot van Dartel ons team vanaf 1 juni 2009 heeft versterkt,
> Zij alleen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ochtend aanwezig is,
> Wij u geregeld op de hoogte gaan houden van nieuwe ontwikkelingen,
> U deze via onze nieuwsbrief gepresenteerd gaat krijgen,
> Wij in 2010 weer diverse trainingen Beheerder BMI gaan verzorgen,
> U gegevens hierover (zoals alle data) kunt vinden op www.mcsgroep.nl,
> Deze staan onder Ondersteuning/Instrueren Beheerder OP,
> De eerst komende training gepland staat op dinsdag 02 februari 2010,
> Wij nog veel meer nieuws hebben, maar dat tot volgend jaar bewaren,
> Wij u veel goede zaken in een goede gezondheid wensen voor 2010.Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Beantwoorden is niet mogelijk.
Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.